Osterøy-Voss. Foto: Thor-Eivind Mjelde
Osterøy-Voss. Foto: Thor-Eivind Mjelde Foto: Thor-Eivind Mjelde

Sesongstart 2024-2025

Region Vest vil ønske samtlige spillere, dommere, trenere, ledere, foreldre og andre involverte lykke til med basketballsesongen 2024-2025.

Seriespill og arrangementsansvar

Seriespillet går i gang med full styrke kommende helg, 21.- og 22. september. Som hjemmelag plikter man å stille med sekretariat. Vi går også over til live-skjema i U13-serien. Dette fordrer at man legger inn lagoppstilling på forhånd. Ha også klart papirskjema som kan benyttes som en backup.

Dersom man ønsker å få øvd seg på sekretariatsfunksjonene kan man bestille testkamper og skjema på denne siden: https://www.basket.no/serie-og-turnering/support-livekampskjema/

Arrangørhåndbok - klikk her!

U13

Det presiseres at U13 Livekampskjema skal BARE benyttes på U13 SERIESPILL. På U13 EB arrangement fortsetter vi med papirskjema. 
Videre rundt U13 seriespill livekampskjema, så er det slik at spiller kan føres med poeng. 
Man kan IKKE benytte timeout på U13, pr nå ligger det i systemet, men vil bli fjernet.

Dommerhonorar

I klassene U13-Senior betales dommerhonorarene via Idrettsoppgjør. Klubbene plikter å betale dommerne så tidlig som mulig og senest 14 dager etter at oppgjør er sendt inn.  For sen dommerbetaling vil kunne resultere i bot. 

Ved eventuell walkover sender dommerne inn kravet via Visma og honoraret dekkes av WO-boten som klubben må betale for uteblivelse fra kamp.

Dommerutvikling

Arrangører plikter å ha en kampvert som skal fungere som bindeledd mellom dommerne og arrangører. Vi viderefører dommerutviklingsprosjektet som startet i fjor, og vi anmoder klubber om å ta kontakt med regionen for å avtale kampleder- og aspirantdommerkurs.
Minner også om at dersom en dommer har på et rødt L-bånd/svettebånd er denne dommeren fersk og det er nulltoleranse for kjeft fra sidelinjen. Ta vare på dommerne - uten dommere ingen kamp!

Kampflytting

Kampflytting skal skje ved at man kontakter motstanderlaget, blir enige om ny dato og ser til at det ikke blir kamphull opprinnelig kampdato (spør f.eks. lagene tidligere på dagen om de kan spille på ditt lags oppsatte tid). Deretter sender laget som ønsker å flytte kampen inn omberammingsskjema til Region Vest.

Tas omberammingen før 14 dager før oppsatt kamp er det kostnadsfritt å flytte kamp. Etter dette må det betales et gebyr på kr 500,- Flytting senere enn 72 timer før kampstart godkjennes ikke. Da taper laget som ikke kan stille på WalkOver 0-20 og klubben blir ilagt en bot. Se vedlegg for omberamming av kamp - klikk her!

Overårige spillere/Stjernelag

Lag kan søke om å benytte inntil to overårige (maks. ett år for gamle), navngitte spillere pr. kamp. Dette må det søkes om til Region Vest før spillerne kan benyttes. Søknadsskjema skal benyttes. Laget får da evt. en stjerne bak lagsnavnet sitt og kan ikke vinne serien eller delta i Regionsmesterskapet. 

Regionsmesterskapet 2024-25

Regionsmesterskapet (RM) vil bli avholdt helgene 4.-6. april og 25.-27. april. Spørsmål om arrangøransvar/arrangørklubb blir snart lyst ut. RM er sluttspill for klassene U13-U19. De to beste lagene i hver A-pulje får muligheten til å delta. Stjernelag er ikke kvalifiserte.

Lykke til med sesongen som kommer!