Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Ulriken er fortsatt favoritten
Kontinuitetsbærere og nøkkelspillere i Ulrikens lag i den nye sesongen - fra venstre Celine Klett, Sunniva Sørbye og Synne Jacobsen.
FOTO: KRISTOFFER GJERDE SÆTREN
Kontinuitetsbærere og nøkkelspillere i Ulrikens lag i den nye sesongen - fra venstre Celine Klett, Sunniva Sørbye og Synne Jacobsen. FOTO: KRISTOFFER GJERDE SÆTREN

Ulriken er fortsatt favoritten

Ulriken-jentene har vunnet NM-gull de to siste sesongene og fire seriemesterskap på rad med 74-2 i seire og tap. De har mistet Aurora Sørbye til collegespill i USA og utfordres av i første rekke Asker Aliens, men ser likevel sterke nok ut til å kunne vinne igjen.

Tittelforsvarerne har satt opp både Maren og Stine Austgulen i BLNO-troppen for sesongen, sammen med Eirin Vreim Holm som er kommet fra Bærum og den franske pointguarden Naig Blandin (18) som er i Bergen for å studere.

Det betyr et dypere Ulriken i fjor, selv om Allstar-guarden Aurora Sørbye har forsvunnet til NCAA Division 1 og meritterte Wake Forest.

Et fravær som vil merkes, men som oppveies av at de rutinerte Austgulen-søstrene etter hvert vil være tilbake. Maren tidlig i sesongen og Stine trolig i det minste til NM-sluttspillet.

 

– 40 poeng svakere 

– Vi får se og finne ut av ting etter hvert. Vi er nok 40 poeng svakere i begynnelsen av sesongen, sier DuRell Sanford før sin 15. sesong som head coach for laget.

Stine Austgulen (30) var ligaens toppscorer forrige sesong med 25,9 poeng i snitt og hadde i tillegg 5,1 returer og 4,8 assists pr. kamp.

Storesøster Maren (33) snittet på 8,7 poeng og 7,1 returer da hun spilte i 2022/23-sesongen.

 

Nybakte mammaer

Maren fødte en sønn i desember i fjor og trener inntil videre to ganger i uka. Stine ble mamma 17. september og hadde med tre uker gamle Tevin på trening i Landåshallen fredag.

– Maren er ikke klar til seriestart, men hun får hoppe inn når hun føler for det, sier DuRell Sanford.

– Stine trente uten kontakt til en uke før fødselen, for å være i best mulig form. Det er sånn hun er.

– Disse jentene hadde ikke stått på lista om de ikke ønsket det, presiserer treneren.

 

Ni gull

I Sanfords regjeringstid har Ulriken-jentene vunnet fire NM-gull – i 2011 og 2012 og de to siste. Pluss fem seriegull, hvorav fire på rad med 74 seire og 2 tap som fasit.

– Jeg tenker å spille, så får vi se hvor fort det blir, sier Stine Austgulen.

– Det kommer an på logistikk og hvordan kroppen kjennes. Jeg har så vidt begynt å trene igjen, men helt rolig, forteller lagkapteinen.

1,85 m lange Eirin Vreim Holm kommer inn som en råsterk rebounder som snittet på 8 returer for Bærum i fjor. Kjelsås-jenta som også var med landslaget som vant Small Countries-EM i sommer blir utvilsomt viktig under begge kurver for Ulriken.

 

Fransk 3x3-spiller

Naig Blandin har spilt 3x3 i Frankrike de siste årene.

– Hun kontaktet oss fordi hun skulle studere i Bergen, og har trent her siden august. Hun har jo bakgrunn fra 5 mot 5 og er «pretty good», sier DuRell Sanford om 18-åringen som er pointguard og i utgangspunktet en backup for det sannsynlige førstevalget, Celine Klett.

Men det er vår vurdering, DuRell Sanford vil ikke si noe om startoppstillingen. Åpningskampen mot Ullern fredag vil kanskje gi en bedre pekepinn.

Fatima Mohammad som er i opptrening etter korsbåndskaden og operasjonen fra desember i fjor, er inntil videre ikke aktuell for spill.

 

Kontinuitet

Men kontinuiteten er også en viktig faktor hos Ulriken.

Synne Jacobsen, Sunniva Sørbye, Celine Klett, Nora Hisdal, Kari Kyrkjebø og Anna Hovig Wikstrøm (18) har masser av rutine og yngre talenter som Lina Blanco (18), Siena Sanford (16), Trine Strid (18) og Gemima Nkanga (17) har tatt steg.

Den bredden kan ingen av motstanderne i ligaen matche.

 

ULRIKEN EAGLES

Trener: DuRell Sanford.

Spillere INN: Naig Blandin (Frankrike), Eirin Vreim Holm (Bærum), Maren Austgulen (tilbake etter mammapermisjon).

Spillere UT: Aurora Sørbye (Wake Forest, USA), Maya Dahle.

 

SPILLERSTALL 2024/25

2 Stine Hoff Austgulen, 4 Synne Jacobsen, 6 Lina Hønsi Blanco, 7 Maren Hoff Austgulen, 8 Siena Sanford, 9 Celine Klett, 10 Gemima Lesole Nkanga, 11 Nora Anie Hisdal, 12 Sunniva Sørbye, 13 Trine Strid, 14 Kari Kyrkjebø, 21 Naig Blandin, 23 Eirin Vreim Holm, 25 Anna Linnea Hovig Wikstrøm.

Sannsynlig starting-5: Klett, Wikstrøm, Kyrkjebø, S. Sørbye (M. Austgulen), Jacobsen.

Åpningskamp: Ullern – Ulriken Eagles, Ullern Flerbrukshall fredag 11. oktober kl. 19.00.