Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / To seire, men nå venter Asker
Sunniva Sørbye er blitt lagkaptein i Ulriken og tok ansvar mot Bærum. Landslagsforwarden hadde 15 returer, 8 poeng, 5 assists, 2 steals og 1 blokk i lørdagens kamp. Her i en drive mot Sofia Brokhaug Koch - 19 år og Bærums eldste spiller i åpningskampen!
FOTO: KARL BRAANAAS p
Sunniva Sørbye er blitt lagkaptein i Ulriken og tok ansvar mot Bærum. Landslagsforwarden hadde 15 returer, 8 poeng, 5 assists, 2 steals og 1 blokk i lørdagens kamp. Her i en drive mot Sofia Brokhaug Koch - 19 år og Bærums eldste spiller i åpningskampen! FOTO: KARL BRAANAAS p

To seire, men nå venter Asker

Ulriken har vunnet programmessig og komfortabelt i de to første kampene, men i de to neste møter de ligaens andre favoritt, Asker Aliens – hjemme og borte.

Bærum – Ulriken Eagles 54-79

– Vi var ikke helt «på» i starten, men kom bedre i gang etter hvert og fikk mer flyt, fastslo Sunniva Sørbye etter at 58-46 i seriestarten mot Ullern fredag var fulgt opp med 25-poengsseier over Bærum.

Lagkapteinen hentet ned 15 returer, hvorav 9 offensive og hadde i tillegg 8 poeng, 5 assists, 2 steals og 1 blokk.

– Jeg tror det må være det meste hun har hatt i BLNO. Og det er jo bra for oss at noen andre enn en liten guard kan ta returer, sa DuRell Sanford med et smil.

Fredag var det 1,70 m høye Naig Blandin som var «returdronning» og plukket ned 10 mot Ullern.

Med Stine Austgulen på sidelinja inntil videre har Sanford valgt Sunniva Sørbye som kaptein.

– Noen må jo være det, og hun har en masse erfaring til å være bare 21 år. Alle respekterer henne og hun gir oss offensive returer som vi trenger, presiserte Ulriken-coachen.

 

Knusende andreperiode: 26-6

Hjemmelaget åpnet friskt i Nadderudhallen og ledet 11-4, men Ulriken spiste opp alt i løpet av få minutter og slo til med en bunnsolid andreperiode som endte 26-6 i gjestenes favør.

Med 32-poengsledelse (51-19) noen minutter etter pause gikk det mot storseier, men Bærum ville det annerledes og tittelforsvarerne slakket også av på tempo og intensitet.

Og mens Bærums 37 turnovers var årsak til mange enkle Ulriken-poeng, hadde bergenserne også 20 egne turnovers.

 

– Rota litt med ballen

– I andre periode får vi kjørt presset vårt, stresser dem og får løpt inn mange scoringer. Men vi rota litt med ballen vi óg. Samtidig er det andre kampen og vi har ikke hatt noen preseason-kamper, sa Sunniva Sørbye.

Med tanke på at et klart forsterket Asker Aliens er motstander i de to neste kampene, hjemme i Haukelandshallen søndag 27. oktober og så i Leikvollhallen lørdag 2. november, er det mye å rette i Ulrikens spill.

Inntil videre er Aurora Sørbye sårt savnet som drivende pointguard og temposetter i angrep og som sjef i forsvarspresset.

 

Blandin (18) stadig bedre

Celine Klett har vært starting-pointguard i de to første kampene og fikk vist prov på sin eminente teknikk mot Bærum, med et par lekre moves og scoringer. Hun hadde 9 poeng, 5 assists og 3 steals mot Bærum, men også 5 turnovers.

Franske Naig Blandin har mer tempo og var enda bedre i sin andre kamp enn i den første. 18-åringen endte med 12 poeng, 6 steals og 2 assists og hadde bare én turnover på sine 24 minutter.

– Hun er teknisk veldig flink og passer godt inn i vårt lag og vår spillestil, sier Sunniva Sørbye.

– Så er hun veldig rask både i forsvar og angrep. Et bra tilskudd, vi er veldig glad for å ha fått henne med, understreker kapteinen.

 

– Mye å rydde opp i

DuRell Sanford var godt fornøyd med andreperioden mot Bærum.

– Da presset vi dem bedre og fikk fram turnovers og enkle poeng. Men jeg syns vi var slurvete til tider, og vi ledet med 32 og endte med 25-poengsseier. Vi har mye å rydde opp i de to neste ukene før vi skal møte Asker, erkjente han.

– Vi må bare være forberedt. De har et enda bedre lag enn i fjor, understreker Ulriken-treneren.

 

«Vant» fjerdeperioden

Bærum åpnet respektløst og fullførte også godt. Tre av de fire periodene var faktisk jevne poengmessig, og Bærum «vant» den siste, 16-15. Men hjemmelaget ble fullstendig utspilt og akterutseilt i andreperioden.

– Det kan man kanskje forvente med forskjellen i erfaring her i dag. Men vi kjempa iallfall til siste sekund, og det kunne vært verre. Men 37 turnovers? Det var ikke bra, sa Morten Strand Myrvang.

 

Høybråten har rekorden: 16,1 år

25-åringen leder et lag som har snittalder på 18,1 år – med det er medregnet 24-åringene Tiril Rokne Hjelde og Anniken Hartveit, som ikke var med i første kamp.

Det er rekordungt i Bærum-sammenheng, men ikke i ligaen:

Høybråtens lag som kom inn i Kvinneligaen i 2014/15 hadde en snittalder på 16,1 og de eldste spillerne var 19. Bergen Elite har også hatt yngre lag enn Bærum denne sesongen. Like fullt:

Lørdag var Sofia Brokhaug Koch den eneste 19-åringen i lyseblått, og eldst på laget.

 

Toppkamp av Tuva

Aller best var 18-årige Tuva Nyland Rotherud. Den 1,85 m lange forwarden er en genuin scorer og har pøst inn poeng for Hønefoss i alle yngre lag, nå har hun også tatt BLNO-nivået.

Tuva endte med 20 poeng, 9 returer, 3 blokker og 2 steals etter 24 minutter på banen – og hadde 1 av 1 på straffer, 1 av 1 på trepoengere og 8 av 10 topoengsskudd.

Spesielt sterkt tatt i betraktning at hun måtte ut på benken med 3 fouls allerede etter 6 minutter i første periode og ikke kom inn igjen før start i den tredje. Bærum-forwarden byttet ut på ledelse 11-7 og kom inn igjen på stillingen 19-43. Det er også litt av forklaringen på Ulrikens 26-6-overkjørsel i den andre perioden.

– Tuva er fryktelig rask, har nese for å komme seg til kurven og er en veldig god skytter og avslutter. Det var veldig synd hun fikk 3 feil i starten, ellers hadde hun endt med mye mer enn de 20 poengene, mente coach Myrvang.

 

Bergen Elite neste

Mens Ulriken har to ukers spillepause, skal Bærum i aksjon igjen i ny hjemmekamp søndag om en uke mot Bergen Elite.

– Hvis vi klarer å kutte 20 turnovers der, er jeg veldig fornøyd, sa Morten Strand Myrvang.

 

Poengscorere Bærum – Ulriken Eagles (54-79):

Bærum: Tuva Nyland Rotherud 20, Sofia Brokhaug Koch 11, Mina Bergh Skarestad 7, Fanny Dyngeland-Sundén 6, Sofie Hoelsbrekken 6, Astrid Laugen 3, Milena Lund 1.

Ulriken Eagles: Eirin Vreim Holm 14, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 14, Naig Blandin 12, Celine Klett 9, Sunniva Sørbye 8, Synne Jacobsen 7, Lina Hønsi Blanco 7, Siena Sanford 5, Trine Strid 3.