Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Svekket, men fortsatt farlige
Sophia Priestley ble kåret til Årets Talent/Unge spiller i BLNO forrige sesong og snittet på 11,4 poeng. 17-åringens fart, scoringer og returer blir viktig for Ullern allerede i fredagens serieåpning mot Ulriken Eagles. Her følges Priestley av italienske Cristina Bortone, som er på Erasmus-utvikling i Oslo og spiller for Ullern fram til jul.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Sophia Priestley ble kåret til Årets Talent/Unge spiller i BLNO forrige sesong og snittet på 11,4 poeng. 17-åringens fart, scoringer og returer blir viktig for Ullern allerede i fredagens serieåpning mot Ulriken Eagles. Her følges Priestley av italienske Cristina Bortone, som er på Erasmus-utvikling i Oslo og spiller for Ullern fram til jul. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Svekket, men fortsatt farlige

Ullern har mistet landslagsguarden og toppscoreren Maren Mildestvedt til Asker Aliens og flere profiler fra de siste sesongene, men blir likevel å regne med i den nye BLNO-sesongen.

– Vi har gode spillere og gruppa er mer homogen enn i fjor. Det er en gjeng som vil ha det gøy på banen og utenfor banen, fastslår Ståle Frey.

På papiret er Ullern svekket etter den sterke fjorårssesongen som endte med seriesølv etter 17 seire på 20 kamper, men et skuffende semifinaletap for Asker (59-63) og dermed «bare» bronsemedaljer i NM-sluttspillet.

 

Valgte Asker

Maren Mildestvedt scoret 15,1 poeng pr. kamp, var lagets toppscorer i sitt basket-comeback og kom på ligaens Allstarlag. Nå har guarden som også var med på Norges triumf i Small Countries-EM i sommer valgt å spille for Asker.

Samtidig har Fanny Dyngeland-Sundén gått til Bærum, mens Malin Schneidt og Camilla Wold Wægger ikke satser basket denne sesongen.

I tillegg er Vilde Havnes – også på landslaget i sommer – på reise og ikke klar for spill før i andre seriehalvdel.

 

Solid førstefemmer

Men femmeren er fortsatt råsterk.

Pointguard Micol Torresani hadde 4,7 assists i fjor og var nummer 3 på statistikken bak Aurora Sørbye og Stine Austgulen, mens hun også var nummer 4 i steals – og snittet på 7,4 poeng pr. kamp.

Tori Halvorsen havnet på double-double i snitt med 13,5 poeng og flest returer i ligaen – 11,2. Ullern-kapteinen hadde også flest skuddblokker.

Sophia Priestley ble kåret til Årets Talent/Unge spiller og noterte seg for 11,4 poeng og 5,7 returer i snitt, mens en annen 06-er, Aurora Toyomasu, fikk et gjennombrudd med 7,2 poeng i gjennomsnitt og tredjeplass i 3-poengsskyting med 38,2 prosent treff, her var Torresani nummer 6.

Helena Eckhoff-Eliassen (19) tok også steg forrige sesong og får trolig tillit fra start i serieåpningen mot Ulriken Eagles hjemme i Ullernhallen i morgen.

 

– Må slåss mot absolutt alle

– Det blir annerledes, men vi må se det som en utfordring å komme inn som underdogs. Jeg tror vi kan være veldig gode på vårt beste, og vi har en del spillere jeg mener kan overraske, sier Tori Halvorsen.

– Vi må slåss mot absolutt alle, men det er kjempekult. Jeg gleder meg til en serie hvor alle kampene teller og ingen kan ta noe for gitt, understreker 36-åringen.

– Det kan hende Ulriken eller Asker på en god dag kjører over noen, men i hovedsak blir det bare kamper du må jobbe for å vinne og det syns jeg er kjempekult.

 

Ikke like dype

Maren Mildestvedt og Vilde Havnes spilte begge 30 minutter pr. kamp forrige sesong, Fanny Dyngeland-Sundén 16 og Malin Schneidt 15, så forfallene vil utvilsomt merkes.

BLNO-stallen er ikke like dyp, og ingen av nykommerne er fullgode erstatninger, men flere er like fullt spennende. 

Tre av dem slipper til i seriestarten mot Ulriken i morgen:

Cristina Bortone (23) som gir Ullern en andre italiener ved siden av Micol Torresani, Maria Bogacz (18) som er kommet fra Bærum og Karin Ranes Aslaksen (17) som sammen med Ellinor Svartedal (også 17) har meldt overgang fra Lommedalen.

Bortone er på Erasmus-utveksling i Oslo fram til desember og vil følgelig spille første seriehalvdel.

 

To pointguarder i femmeren

Aurora Toyomasu har vært en slags pointguard-backup for Micol Torresani, men nå er det plass til begge i førstefemmeren. Trolig med Toyomasu mer i en 2er-rolle.

– Jeg tror det blir veldig gøy og at vi utfyller hverandre bra. Micol er mer rutinert og smartere enn meg, mens jeg har litt mer fart. Vi kommer til å få en bra dynamikk, tror 17-åringen.

– At vi har mistet litt av dybden betyr at flere ungdom kan komme av benken og få mulighet, og det åpner opp for andre å fylle de viktige posisjonene Maren og Vilde hadde i fjor. Vi har masse talent i stallen og fikk jo andreplass i Scania Cup, minner hun om.

 

ULLERN

Trener: Ståle Frey

Assistenttrener: Eirik Ljostveit.

Spillere INN: Cristina Bortone (Luiss Roma/Italia), Maria Bogacz (EB85/Bærum), Karin Ranes Aslaksen og Ellinor Svartedal (Lommedalen), Anastasia Kluge (Belgia).

Spillere UT: Maren Mildestvedt (Asker Aliens), Fanny Dyngeland-Sundén (Bærum), Malin Schneidt, Camilla Wold Wægger, Ingrid M. Helgesen, Sabrina Bouthalja, Rakel Sif Ómarsdóttir (Ammerud).

 

SPILLERSTALL 2024/25

0 Aurora Grieg Toyomasu, 5 Hannah Tomren Kristoffersson, 11 Vilde Havnes, 12 Tori Solberg Halvorsen, 14 Marika Kromberg Underwood, 16 Aleksandra Eckhoff-Eliassen, 22 Micol Torresani, 30 Ida Johansen, 31 Helena Eckhoff-Eliassen, 32 Sophia Priestley, 39 Oda Marie Tveiten, 42 Anastasia Kluge, 43 Karin Ranes Aslaksen, 44 Maria Wiktoria Bogacz, 45 Cristina Bortone, 46 Ellinor Svartedal.

Sannsynlig starting-5: Torresani, Toyomasu, Priestley, H. Eckhoff-Eliassen, Halvorsen.

Åpningskamp: Ullern – Ulriken Eagles, Ullern Flerbrukshall fredag 11. oktober kl. 19.00.