Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Søker regions- og landslagstrenere
Landslagsteamet-UTLYSNING.jpg

Søker regions- og landslagstrenere

Norges Basketballforbund søker trenere til spillerutvikling og ungdomslandslag.

NBBF arbeider med å sette sammen landslagsteamene for den kommende sesongen. Dette gjelder både de landslagene som skal spille mesterskap neste sommer og for de regionale samlinger som er en vesentlig del av det totale arbeidet med spillerutvikling i landslagsprogrammet.  

Ungdomslandslagene er en viktig utviklingsarena for norsk basketball – ikke bare for spillere, men også for trenere og det sportslige arbeidet i klubbene våre.

NBBF tar nå videre steg i utviklingen av arbeidet med spillerutvikling og implementering av oppgradert rammeverk for spillerutvikling.  

Du vil bli en del av en stor gruppe av trenere og støtteapparat som alle er dedikert til oppgaven. U-landslagsprogrammet skaper nettverk og opplevelser og skal fungere som inspirasjon og utdanning for alle involverte.  

I tillegg til stor interesse for å være en del av prosjektet, bør søkere kunne kjenne seg igjen i følgende:  

  • Erfaring fra trening av ungdomsspillere, samt faglig basis i form av trenerutdanning på passende nivå (avhengig av rolle og aldersgruppe).  
  • For de mest sentrale roller vil det være ønskelig med kunnskap om og erfaring fra internasjonal basketball.  
  • Ha gode pedagogiske og relasjonelle kompetanser.  
  • Være i stand til å begeistre og motivere.  
  • Være i stand til å gå forrest som kulturbærer i et trygt læringsmiljø og et ambisiøst treningsfellesskap for barn og unge.  
  • Ha evne og lyst til å kommunisere og samarbeide med bla klubbtrenere og foreldre.  

Videre må du være villig til å arbeide for det langsiktige perspektivet og helheten i norsk basketball, og du må kunne se deg selv arbeide på bakgrunn av verdiene til både Norges Basketballforbund og norsk idrett. 

 

Vi søker trenere på alle nivåer av spillerutviklingen.

Norge Basketball har landslag som deltar i mesterskap for U16 og U18. Videre vil det være regional aktivitet for U15 samt nytt tiltak for U17. Mer informasjon og aktivitetskalender finner du på: Landslag (basket.no) 

 

Hva forventer vi?

Din oppgave som del av landslagsteamet består i å ivareta og/eller inngå i forberedelse og gjennomføring av trening og kamper i samarbeid med ditt team og sportssjefen.  

Ditt team følger spilleres utvikling over sesongen og gir løpende feedback. Kontakt til klubbtrenere og foreldre er en viktig del av oppgaven. Dette ivaretas i Talentkartoteket som er NBBFs nye digitale verktøy i dette arbeid.  

 

Søknad sendes innen 31. oktober 

Søknad sendes til sportssjef Kevin Juhl-Thomsen på kevin.juhl-thomsen@basket.no innen 31. oktober. Samtaler og tilbakemelding gjennomføres fortløpende ut året.  

Din søknad må inneholde følgende:  

  • Din motivasjon for å inngå i programmet, samt litt om din bakgrunn.  
  • Hvor i programmet/hvilket team ser du deg selv. 

 

Søkere må inneha gyldig trenerlisens og godkjent Trenerattest Ungdom.  

Norges Basketballforbund er et Rent Særforbund og vi forventer at alle søkere har gjennomført Ren Utøver forut for søknaden.