Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Rekordungt Bærum uten press
Fanny Dyngeland-Sundén i en drive mot Maren Mildestvedt under treningskampen mellom Bærum og Asker Aliens i Nadderudhallen mandag. Forrige sesong spilte de på lag sammen i Ullern, nå er de sentrale på hvert sitt nye lag. Til høyre i bildet ser vi Tuva Nyland Rotherud.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Fanny Dyngeland-Sundén i en drive mot Maren Mildestvedt under treningskampen mellom Bærum og Asker Aliens i Nadderudhallen mandag. Forrige sesong spilte de på lag sammen i Ullern, nå er de sentrale på hvert sitt nye lag. Til høyre i bildet ser vi Tuva Nyland Rotherud. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Rekordungt Bærum uten press

Med en gjennomsnittsalder på 18,1 år har Bærum det desidert yngste laget i BLNO, men troppen er på 15 spillere og entusiasmen er stor før den nye sesongen.

– Vi har ingenting å tape, fastslår Sofia Brokhaug Koch, som med sine 19 år er tredje eldst (!) blant spillerne i ligastallen.

– Vi går nok mest for utvikling, men vil jo gjerne konkurrere mot de bedre lagene, sier EB85-guarden, som er den eneste gjenværende spilleren fra laget som vant NM-gull med finaleseier i Frøya Arena i 2022.

 

Åtte ute

Siden forrige sesong har åtte spillere forsvunnet, blant dem profiler som Emma Hergot, Shiba Haji Ahmadi og Eirin Vreim Holm.

I stedet bygger Bærum opp med unge spillere fra samarbeidsklubbene, i tillegg til at Fanny Dyngeland-Sundén er kommet fra Ullern.

24-åringene Tiril Rokne Hjelde og Anniken Hartveit er «gamlingene» i laget, men Hjelde er fortsatt ute med sykdom og Hartveit i et comeback etter fire sesonger ute.

 

Lekne og fryktløse?

Bak dem har de Bærum én 05-er, tre 06-ere, åtte 07-ere og Sofie Hoelsbrekken som er født i 2008.

Til en snittalder ved seriestart på 18,1 år.

– Vi har et ungt stempel og bruke det så godt som mulig. Prøve å være litt lekne og fryktløse, men samtidig utvikle oss og prøve å prestere, sier Morten Strand Myrvang. Med sine 25 år er han ligaens yngste hovedtrener.

 

Tøffere Tuva

I treningskampen mot Asker Aliens mandag greide Bærum-jentene likevel å spille jevnt i store perioder. Kampen viser at Tuva Nyland Rotherud har tatt steg og blitt tøffere og ser ut til å kunne bli en god scorer i BLNO allerede denne sesongen.

Hønefoss-forwarden er ved siden av Fanny Dyngeland-Sundén den eneste i troppen som ikke har bakgrunn fra samarbeidsklubbene EB85, Sandvika eller Lommedalen. Milena Lund kom riktignok fra Canada til EB.

– Tuva kan bli en enormt viktig faktor for oss. Hun er blitt mer uredd og kan angripe kurven, men det gjelder for oss å spille henne god, sier Morten Strand Myrvang.

 

– Positive tegn

Han har god tro på noen seire i sesongen som kommer.

– Vi vet det kommer til å bli tøft, men vi har sett positive tegn og ganske mye bra i turneringen i Asker for en måned siden og i dag. Vi må bare lære å bli kjent med hverandre på banen, understreker treneren.

 

– Ungt og kult

Fanny Dyngeland-Sundén er kommet fra Ullern og gir laget en god dose rutine.

– Veldig ungt lag, veldig kult, veldig god trener! Vi må spille på de styrkene vi har og jeg håper vi kan hevde oss etter hvert, sier guarden som har markert seg både i ligaen og for Norges U16- og U18-landslag de siste årene.

– Jeg får nok en litt mer pointguard-type rolle enn jeg hadde før, men vi spiller med ganske mange guarder og vil komme til å rotere på hvem som er hvor. Vi har også mange løpende «bigs», sier 18-åringen.

 

– Var redd for å være nær ballen

For Sofia Brokhaug Koch er det «veldig rart» å være en av de eldste på laget, som 19-åring.

– For fire år siden var jeg yngst og redd for å være nær ballen, husker hun.

– Alle har vært så vant til å ha spillere som Julie (McCarthy) og Shiba (Haji Ahmadi) rundt oss, så nå er det viktig at jobber mye med kommunikasjon, fastslår Koch.

 

BÆRUM

Trener: Morten Strand Myrvang.

Spillere INN: Fanny Dyngeland-Sundén (Ullern), Anniken Hartveit (comeback), Helena Vrybloed Jørgensen, Tilde Heier og Sofija Popovic (EB85), Hennie Paasche Sæther (Lommedalen).

Spillere UT: Eirin Vreim Holm (Ulriken Eagles), Maria Bogacz (Ullern), Susanne Gjerstad, Mathea Lindbråten og Malene Zakariassen (militæret), Emma Hergot, Shiba Haji Ahmadi, Bodil Brokhaug.

 

SPILLERSTALL 2024/25

2 Sofia Brokhaug Koch, 3 Milena Lund, 5 Ellen Deisz, 6 Helena Vrybloed Jørgensen, 8 Lydia Stifanos, 9 Tilde Heier, 10 Tiril Rokne Hjelde, 11 Fanny Dyngeland-Sundén, 12 Astrid Laugen, 13 Anniken Hartveit, 19 Mina Bergh Skarestad, 22 Sofija Popovic, 30 Tuva Nyland Rotherud, 33 Hennie Paasche Sæther, 34 Sofie Hoelsbrekken.

Sannsynlig starting-5: Hoelsbrekken, Dyngeland-Sundén, Koch, Laugen, Rotherud.

Åpningskamp: Bærum – Ulriken Eagles, Nadderudhallen lørdag 12. oktober kl. 15.00.