Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Lisenskontroll i 2024
Basketball i nett 2015.jpg

Lisenskontroll i 2024

I basketballsesongen 2023/2024 har NBBF registrert at det er et avvik mellom antall utskrevne lisenser og antall betalte lisenser. Derfor er det bestemt at NBBF skal gjennomføre en kontroll av lisenser regionalt i løpet av høsten 2024.

Lisensen er en spillers tillatelse til å delta i seriespill, og den har også spilleres forsikring innbakt. Å spille uten lisens er å spille uten tillatelse og forsikring. NBBF må lukke gapet mellom antall spillere som faktisk deltar i organisert konkurranse og de som betaler for å gjøre det. Forbundet gjør oppmerksom på at ved ubetalt lisens kan resultater opptil 3 måneder tilbake i tid endres.

Klubbene i Norge må snarest påse at samtlige spillere som deltar i konkurranse har betalt sin lisens. På denne siden finner du informasjon om hvordan du enklest løser din lisens, Spillerlisens (basket.no) Klubbene må informere sine trenere og lagledere om at de ikke må ta med spillere som ikke har lisens i noen kamptropper.

Ved forrige kontroll ble det avdekket et ønsket blant flere klubber om «åpen lisens». Nedenfor finner dere informasjon vedr. dette

Åpne lisenser

I aldersbestemte klasser (født 2005-11) er det anledning å benytte inntil 3 spillere med åpen lisens pr. lag. Det er også anledning til å løse to-2-"Åpne Basketballisenser" for kategorien "Senior Øvrig". Det er ikke anledning å tegne åpne lisenser for lag i nasjonale serier (BLNO Kvinner/Menn).

Klubber som ønsker å tegne åpne lisenser må på innbetalingsblanketten/nettbanken påskrive følgende informasjon i meldingsfeltet:

  1. Klubbnavn
  2. Lagets navn (G06 eks.)
  3. Antall åpne lisenser

 Kontroll av Åpne lisenser

Ved bruk av "Åpen lisens" så skal kvittering på denne framvises uoppfordret for sekretariatet før kampstart.

Viser til NBBF kampreglement kapittel 6 G. (1:

Hvis en spiller, lagleder eller lagfunksjonær har deltatt på det seirende lag i strid med reglene i dette kapittel, skal laget tape den aktuelle kampen med resultatet 0–20.

Forbundsstyret kan i særskilte tilfeller ilegge andre sanksjonsformer i stedet for tap 0-20, innenfor rammene av NIFs lov §§11-1 og 11-2 (1).