Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Klar beskjed fra Bærum
Bærum scorer i sluttminuttene og alle på benken jubler. Fra venstre Kalina Pavlova, Sofia Brokhaug Koch, Tiril Rokne Hjelde, Mina Bergh Skarestad, Tuva Nyland Rotherud, Milena Lund, Ellen Deisz, Fanny Dyngeland-Sundén, Sofija Popovic og coach Morten Strand Myrvang.
FOTO: KARL BRAANAAS
Bærum scorer i sluttminuttene og alle på benken jubler. Fra venstre Kalina Pavlova, Sofia Brokhaug Koch, Tiril Rokne Hjelde, Mina Bergh Skarestad, Tuva Nyland Rotherud, Milena Lund, Ellen Deisz, Fanny Dyngeland-Sundén, Sofija Popovic og coach Morten Strand Myrvang. FOTO: KARL BRAANAAS

Klar beskjed fra Bærum

Bærums overraskende og store seier over et forsterket Bergen Elite var samtidig en klar beskjed til de andre lagene i BLNO: Det yngste laget blir ingen kasteball, men har planer om å konkurrere med alle.

Bærum – Bergen Elite 58-33

– Selv om Basketpodden har plassert oss nederst, ville vi ut og vise at vi kan konkurrere med lag som er tippet høyere enn oss. Og da vi så Bergen Elite mot Ullern i går, tenkte vi at dette var en kamp vi kunne vinne, fortalte lagkaptein Sofia Brokhaug Koch.

– Det som er veldig kult er at alle kommer på banen og er en del av seieren. 10 av 12 spillere scorer og vi holder Bergen til 8 poeng i tredje og fjerde periode, presiserte 19-åringen.

 

Stakk fra med 7-0-run

Bærum ledet 30-24 ved pause etter en 7-0-run de siste to minuttene av andreperioden, hadde 43-31 etter tre perioder og holdt gjestene til null poeng i fjerdeperioden før Victoria Minne drivet inn reduseringen 58-33 med 25 sekunder igjen av kampen.

Bergen Elite har fått inn flere forsterkninger og har mer rutine og dybde enn de siste sesongene, men var overraskende sjanseløse.

– Vi må bare hjem og trene, fastslo en betenkt Geir Bangstad.

Han ville ikke legge vekt på at Katrine Fjærestad og Emma Thowsen Harloff var hjemme i Bergen.

– Vi er uansett fem spillere på banen hele tiden, presiserte treneren.

 

Begynte å treffe 3-poengere

Morten Strand Myrvang (25) fikk seier i sin andre kamp som head coach.

– Jeg har alltid troa, jeg er nesten litt for optimistisk i forkant, men det var et mål å komme godt ned fra de 35 turnoverne vi hadde mot Ulriken, og så ble det 17. Så skulle vi være så disiplinerte som mulig under kurven, for vi merket oss at Bergen Elite skjøt mange straffer mot Ullern, sa Myrvang.

Det var i forsvar hjemmelaget vant kampen, Bergen Elite ble presset til ikke mindre enn 26 turnovers. Dessuten begynte Bærum å treffe langskuddene. Etter 2 av 20 på trepoengere før pause, ble det 6 av 12 de to siste periodene.

– Ballen flyttet seg bedre, så vi fikk bedre skudd. Så sa vi også i pausen at det lønte seg å løpe inn litt poeng og fortsette å drive til kurven.

 

Double-double for Rotherud

Fanny Dyngeland-Sundén og Sofie Hoelsbrekken scoret 11 poeng hver etter solid skyting og hadde solide statistikker med henholdsvis 4 og 3 steals og med 3 assists hver.

Aller best var igjen Tuva Nyland Rotherud som endte på en double-double med 10 poeng og 12 returer og i tillegg hadde 2 blokker, 2 assists og 2 steals.

Lagkaptein Sofia Brokhaug Koch bidro med blant annet 7 poeng, 7 returer, 3 steals og 2 assists.

 

Rutinert duo tilbake

Samtidig var 24-åringene Tiril Rokne Hjelde og Anniken Hartveit i startoppstillingen igjen, Tiril etter en lengre sykdomsperiode og Anniken i comeback. De vil garantert bli viktigere etter hvert.

– Denne seieren betyr veldig mye for oss, og det er veldig koselig at jentene får en så positive opplevelse og alle får være med på den. Gøy også at Tiril og Anniken er tilbake, fastslo Morten Strand Myrvang.

På en grå Bergen Elite-dag var Sigrid Hardie den klart beste og endte med 11 poeng og 7 returer.

Bergen Elite tar imot Asker Aliens i Amalie Skram-hallen lørdag, mens Bærums neste kamp er borte mot Ammerud torsdag 31. oktober.

 

Poengscorere Bærum – Bergen Elite (58-33):

Bærum: Fanny Dyngeland-Sundén 11, Sofie Hoelsbrekken 11, Tuva Nyland Rotherud 10, Sofia Brokhaug Koch 7, Milena Lund 5, Anniken Hartveit 4, Mina Bergh Skarestad 3, Astrid Laugen 3, Ellen Deisz 2, Helena Vrybloed Jørgensen 2.

Bergen Elite: Sigrid Hardie 11, Karoline Falch-Monsen 7, Ingeborg Nævdal Gundersen 4, Rikke Sjumarken 3, Lucija Bilic 2, Ane Schanke-Næss 2, Ida Løvik 2, Veronica Minne 2.