Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Generalsekretæren slutter
Arkivfoto NBBF.
Espen A. Johansen og Jan Hendrik Parmann
Arkivfoto NBBF. Espen A. Johansen og Jan Hendrik Parmann

Generalsekretæren slutter

Espen A. Johansen slutter som Generalsekretær i NBBF. Han har valgt å si opp for å satse fullt på rollen som bonde på familiegården og utvikle familiens "Inn på tunet"-aktivitet for målgruppen barn/ungdom og demente.

Etter ni år i organisasjonen, tre av dem som fast generalsekretær, takker Espen for seg og kan se tilbake på en periode med mange positive utfordringer, spesielt med tanke på den enorme veksten som har vært siden 2016 og viktige strukturelle justeringer i organisasjonen.

 

«Jeg brenner for hårete mål og dynamiske organisasjoner som strekker seg lenger enn det man tror er realistisk, det føler jeg vi har fått til i min tid», uttaler Espen til basket.no. Videre sier han; «at jeg nå sier opp handler om at jeg ønsker å skape noe for meg og mine på egen gård og for sårbare grupper i samfunnet. Det er naturligvis trist å forlate en organisasjon som har lært meg så mye, og som har utfordret meg som leder, men det er tid for alt. Takk til alle jeg har fått samarbeide med, og fortsette deres gode arbeid for utvikling av aktivitet for barn og unge. Og om jeg skal komme med et siste sitat, så er det som følger; oppfordringen til organisasjonen er at utvikling skapes ved å tørre å tenke stort, og møte hverandre åpent og være direkte og ærlige med hverandre ansikt til ansikt».

 

Basketpresident Jan Hendrik Parmann uttaler følgende: "Vi er et samlet styre som synes at det er veldig trist at vi mister den store og viktige kapasiteten som Espen har vært for oss i organisasjonen, og har bare gode skussmål å gi ham på hans vei. Espen har dratt organisasjonen i riktig retning, både i perioden han var organisasjonssjef som i hans periode som NBBFs generalsekretær gjennom tre år. Vi er derfor meget takknemlige for det som Espen har bidratt med i så måte, og kan så absolutt si at han har vært rett generalsekretær til rett tid for oss. Samtidig har vi også stor respekt for det valget som Espen nå har tatt, og ønsker ham lykke til videre på ferden!"

 

Espen har siste arbeidsdag den 31. januar, og det er allerede påstartet en prosess for å ansette ny generalsekretær. Målet er at en endelig ansettelse kan vedtas forbundsstyremøtet den 7.desember. Utlysning vil etter planen finne sted i uke 44, og president Jan Hendrik Parmann er kontaktperson om det skulle være spørsmål.