Norges Basketballforbund / Nyheter / 2024 / Asker vil utfordre Ulriken
Natalie Villaflor ble kåret til både MVP og beste forsvarsspiller i sin debutsesong i BLNO i fjor. Her legger den amerikanske guarden press på Andrine Bergseth på trening i Leikvollhallen. Bak i bildet er Kristine Lindholm.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Natalie Villaflor ble kåret til både MVP og beste forsvarsspiller i sin debutsesong i BLNO i fjor. Her legger den amerikanske guarden press på Andrine Bergseth på trening i Leikvollhallen. Bak i bildet er Kristine Lindholm. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Asker vil utfordre Ulriken

– Det er et mål å vinne, absolutt – og jeg tror vi har potensial til å greie det, sier Basil Shiltagh. Asker Aliens har beholdt MVP-en Natalie Villaflor, styrkes av nykommerne Maren Mildestvedt og Ida Allberg og har også flere alternativer på benken enn i fjor.

På papiret er Asker-jentene gode nok til å utfordre Ulriken Eagles, som ble for sterke i de to NM-finalene i mars:

Bergenserne vant 73-66 i Frøya Arena og overlegent med sifrene 85-47 i finale to i Leikvollhallen.

Ulriken gikk 19-1 etter å ha tapt første seriekamp mot Ullern uten blant andre Aurora Sørbye, mens Asker endte på bronseplass i serien med 10 seire og 10 tap.

Nå har de gule og svarte langt større potensial, og gullkampen er inntil videre spådd å stå mellom nettopp Asker og Ulriken.

 

– Det føles perfekt

Ida Allberg (20) spilte på Sveriges U18-landslag og delte sesongen i fjor mellom collegespill i Albany (staten New York) og Hammarby i Basketettan, mens Maren Mildestvedt som var en viktig brikke da Norge vant gull i Small Countries-EM kommer fra en sterk comebacksesong i Ullern.

– Jeg har støtt på Basil da jeg var yngre spiller, han har et veldig godt rykte og alle sa så mye bra om Asker. Det føles perfekt, sier Ida Allberg, som er fra Stockholm og har Hana Haninge som moderklubb.

– Vi har et lag med mye variasjon, insidespillere og bra returtagere, gode skyttere og et veldig godt samhold, fastslår 20-åringen.

– Hun kommer jo fra RIG Luleå (Riksidrottsgymnasiet), som er veldig bra, understreker Basil Shiltagh.

 

– Den vi ønsket oss mest

Treneren er spesielt glad for å ha fått inn Maren Mildestvedt. 24-åringen fra Ytrebygda og Gimle gjorde basket-comeback forrige sesong for Ullern og markerte seg med 15,5 poeng i gjennomsnitt pr. kamp.

Så var hun med på Norges fem strake seire og gull i Small Countries-EM i Kosovo i sommer, på lag med blant andre Siri Granheim.

– Maren var den spilleren vi ønsket oss mest, erkjenner Shiltagh.

– Hun er en veldig god forsvarsspiller, har aggressivitet og er en driver. Vi har flere gode skyttere, men Maren er en som kan ta ballen til kurven og skape sitt eget skudd.

– Jeg tror hun kan passe bra her, når hun har lært seg å spille vårt spill, sier treneren.

I tillegg er Kristine Nyegaarden tilbake etter at hele fjorårssesongen forsvant med skade, mens Askers mange unge spillere har fått et års verdifull rutine og kan vokse.

 

På sidelinja

Inntil videre er Ida Allberg, Siri Granheim og Feven Ramse Chol alle på sidelinja med skader, men seriestarten er ikke før 19. oktober – borte mot Ammerud.

– Det er seriegull og NM-gull som er målet, bekrefter Siri Granheim.

– Vi har et veldig bra lag nå, siden Natalie ble og vi har fått inn Ida og Maren og har kontinuitet, sier lagkapteinen.

 

MVP, beste forsvarer og nesten-toppscorer

Natalie Villaflor ble kåret til ligaens MVP i sin debutsesong, kom på Allstarlaget og fikk også prisen som beste forsvarsspiller. Guarden som kom rett fra Division 1-collegespill med Mount Mary’s i Maryland til Asker hadde 25,9 poeng i snitt pr. kamp og tapte toppscorerprisen på fotofinish mot Stine Austgulen:

Ulriken-kapteinen hadde 25,875 poeng pr. kamp mot Villaflors 25,850!

– Vi håper jo vi kan utfordre Ulriken, og det er mål å vinne, absolutt. Og jeg tror vi har potensial til å greie det.

– Men Ulriken er naturligvis alltid bra, Ullern er fortsatt gode og jeg vet at Ammerud har fått en veldig god importspiller (Reagan Bradley), sier Basil Shiltagh.

 

ASKER ALIENS

Trener: Basil Shiltagh.

Assistenttrener: Sebastian Sjöberg.

Spillere INN: Ida Allberg (Hammarby), Maren Vieth Mildestvedt (Ullern), Andrea Fergem Faal (Kjelsås/Ammerud), Kristine Nyegaarden tilbake fra skade, Eirin Staavi-Haugland fra egen junioravdeling.

Spillere UT: Tindra Hillestad Pack til skole i England.

 

SPILLERSTALL 2024/25

2 Andrea Fergem Faal, 3 Teodora Borojevic, 6 Feven Ramse Chol, 7 Kristine Nyegaarden, 8 Julie Skorpen, 9 Siri Granheim, 10 Andrine Bergseth, 11 Eirin Staavi-Haugland, 12 Karianne Øysted Sørbye, 15 Ida Allberg, 17 Maren Vieth Mildestvedt, 20 Nina Nyegaarden, 21 Alva Håseth Julsrud, 23 Ane Mai Tangen Grung, 26 Kristine Barstad Lindholm, 43 Natalie Ann Villaflor.

Johanna Hvaal Strømstad (08), Maria Thornes-Sundberg (08) og Petra Røthing (10, med parallell spilletillatelse fra Centrum Tigers) er lærlinger i BLNO-stallen.

Sannsynlig starting-5: Allberg, Villaflor, Bergseth, Mildestvedt, Granheim.

Åpningskamp: Ammerud – Asker Aliens, Apalløkka lørdag 19. oktober kl. 18.00.

 

Se BLNO kamper på MyGame: https://play.tv2.no/mygame/basketball