Roy Nwachukwu flyr over Anders Solem (nr 34) og Joey Potts og legger to poeng for Centrum Tigers. Til venstre i bildet ser vi Johannes Dolven og Sivert Nordheim og til høyre dommer Alexander Reiertsen. FOTO: JONATAN MOE

Centrum svever på topp

– Den desidert beste Centrum-kampen siden jeg kom for tre år siden, mente Johannes Dolven. – Enormt å kunne spille med guarder som legger trykk, og for første gang føler jeg vi har en skikkelig, defensiv «presence», fastslo lagkapteinen.

Centrum Tigers – Tromsø Storm 101-68

Fyllingen Lions – Nidaros Jets 94-87

Det ble aldri noen reell match i Vulkanhallen:

Tromsø Storm ledet riktignok 7-6, men fra 15-11 i slutten av første periode raste Centrum-tigrene rett til 46-11 med 3:30 igjen av andreperioden. En nesten uvirkelig 31-0-run, over 8 effektive minutter der hjemmelaget lyktes med alt og holdt et desillusjonert Tromsø unna scoringer.

– Veldig deilig å kunne lene seg på forsvaret som setter i gang alt annet. Vi har ballflyt og kommer til gode skudd og treffer også bra, sa Dolven.

Han var toppscorer med 20 poeng, hadde 6 returer og 5 assists og var smart og god i duellene med gjestenes 2,08-center Joey Potts.

Petar Kutlesic var tilbake fra bryllup i Serbia og endte med 19 poeng og 8 returer, Mikkel Kolstad 19 poeng, Johan Flaa 15 poeng og 7 assists, Roy Nwachukwu 7 poeng og flest returer i kampen, 10.

Centrum vant reboundstatistikken 47-29.

Hjemmelaget traff 39 prosent på 3-poengere (14 av 36), men her var Tromsø Storm enda bedre med 46 prosent etter 11 av 24 – mest takket være at Aron Nielsen Finstad kom i siget utover i tredje og fjerde periode og la 5 av 6 treere, mens lange Potts hadde 2 av 2.

Gimle neste

Etter en komfortabel seier over Frøya (78-67, ledet med 24 poeng) og utklassingssifre mot Oppsal (103-48) og Tromsø, venter en tøffere kamp for Centrum neste søndag når Gimle kommer på besøk til Vulkanhallen.

– Det blir spennende, og selv om 3-0 er bra og vi har fått en kjempefin start, er vi fortsatt et nytt lag der Mikkel (Kolstad) og Roy (Nwachukwu) skal inn og ta store minutter. Vi har ikke bevist noe ennå, understreker Johannes Dolven.

Poengscorere Centrum Tigers – Tromsø Storm (101-68):

Centrum Tigers: Johannes Dolven 20, Mikkel Kolstad 19, Petar Kutlesic 19, Johan Flaa 15, Christoffer Heggelund 8, Roy Nwachukwu 7, Laurence des Bouvie 5, Nikola Antanasijevic 3, Johannes Wangensteen 3, Øyvind Lied Torsetnes 2.

Tromsø Storm: Aron Nielsen Finstad 22, Joey Potts 15, Johannes Rydningen Lange 14, Anders Solem 8, David Berntsen 5, Gary Solomon 4.

Nidaros ga Fyllingen fight

Fyllingen Lions fikk ingen god generalprøve før onsdagens ENBL-debut borte mot Legia Warszawa, men hentet seg opp fra 11 poeng minus til seier over Nidaros Jets.

Frode Rambergs menn kom fra seier i den andre kampen mot Gimle på hjemmebane forrige helg, og fulgte opp med å gi de regjerende mestrene tøff kamp i Fyllingsdalshallen.

Nidaros ledet med 11 poeng (34-23) i andre periode og 67-66 tidlig i den fjerde, men akkurat da satte hjemmelaget inn støtet.

I rask rekkefølge scoret Lars Espe, Nikolas Skouen, Dashawn Davis og Pol Olivier og sørget for en 9-0-run som ga Fyllingens løver 75-67 og et forsprang Nidaros aldri klarte å hente inn.

Davis: 34 poeng

Dashawn Davis styrer og scorer for Fyllingen, denne gang ble det 34 poeng på den amerikanske guarden. Eric Fongué la 4 av 5 trepoengere og endte med 24 poeng, mens Joel Kanyinda hadde 11 poeng og 10 returer. Bouna Black Ndiaye sto over hos hjemmelaget.

Amerikanske Josef Fahrenholtz er virkelig blitt varm i Nidaros Jets-trøya og hadde denne gang 31 poeng – etter 4 av 6 på trepoengere, 5 returer og 3 assists.

Emil Grosse endte med 26 poeng og Jørgen Kjesbu 15 poeng, 9 returer og 3 assists.