Reagan Bradley setter fart i en drive mot Alva Julsrud i søndagens kamp på Apalløkka.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Reagan Bradley setter fart i en drive mot Alva Julsrud i søndagens kamp på Apalløkka. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

– Betyr mye å starte sånn

Med seier i en jevn og spennende åpningskamp mot Asker Aliens viste Ammerud-jentene at de skal kunne konkurrere med alle i årets BLNO. Samtidig presenterte Reagan Bradley seg som en spiller som vil sette sitt preg på ligaen.

Ammerud – Asker Aliens 67-61

Ullern – Bergen Elite 69-52

– Veldig, veldig deilig å starte med en seier! Greit at Asker mangler noen, men vi har troen på dette, visste at kampen var «up for grabs», sa Jarl Jespersen etter at jentene hans hadde holdt unna for Asker Aliens i sluttminuttene.

– Dette viser karakter og hva vi har jobba for, sa coachen som kommer fra BLNO menn og Oppsal.

Asker fikk ikke lagkaptein og landslagsspiller Siri Granheim og den nye pointguarden Ida Allberg klare til seriestart og var svekket både i femmeren og i dybde.

 

Bradleys 8-0-run

Men Ammerud skal bli en tøff motstander uansett.

Reagan Bradley spilte D1-basketball for SMU i Texas forrige sesong og markerte seg umiddelbart – med 24 poeng, 9 returer, 6 assists og 2 steals. Hun scoret med smarte driver og hadde 3 av 7 fra trepoengsland.

Da kampen i dobbelt forstand vippet på 50-50 rett etter start i fjerde periode, skaffet hun sin nye klubb overtaket med en personlig 8-0-run i løpet av nøyaktig ett minutt:

En trepoenger, en layup etter assist fra Celine Mannsåker og en ny treer!

58-50 og 61-53 etter en trepoenger fra Mannsåker like etter var den største ledelsen i en poengfattig kamp, men Asker kom sterkt tilbake. Og da Natalie Villaflor reduserte til 62-61 med en trepoenger, sto det fortsatt 2:30 igjen på tavla i Apalløkkahallen.

 

Mannsåker ble Ammeruds joker

Reagan Bradley ble dekket tett, men Celine Mannsåker fikk fortsatt plass. Kjelsås-guarden var kampens store overraskelse, endte med 19 poeng og satte 5 av 8 trepoengere. Den femte kom som bestilt da 57 sekunder gjensto, og Asker greide ikke svare.

I stedet var det nettopp Mannsåker som kunne løpe inn 67-61 med 12 sekunder igjen, frispilt av Bradley.

– En kjempefin måte å starte sesongen, sa Reagan Bradley.

– Dette kan være et springbrett for oss, for vi er høyt oppe nå og skal bare fortsette med å bli bedre, fastslo 23-åringen som er fra Little Rock i Arkansas.

 

Viktig Kjelsås-trio

– Vi er veldig gode «av benken» også, presiserte Jarl Jespersen.

Han fremhevet spesielt sin Kjelsås-trio med Celine Mannsåker, Nora Werenskiold Proctor og Rakel Sif Omarsdóttir.

– Nora spiller fullbaneforsvar mot (Natalie) Villaflor hele veien, jeg føler vi sliter henne litt ut. Nora har lange armer og er atletisk. I tillegg kommer Rakel inn med viktige bidrag, og Celines kamp er veldig bra. Jeg sa til henne fra første trening at «fortsetter du som dette, blir du en av starterne».

– Hun var en av de siste som ble kutta fra U18-landslaget i sommer, men har et fint game, er en god skytter og kan komme seg til kurven, oppsummerte Ammerud-treneren.

 

– Ingen unnskyldning

Basil Shiltagh var skuffet over jentenes prestasjon.

– Vi har så mange «unforced turnovers» og første omgang var nærmest en katastrofe. Jeg vet ikke hvorfor, men det virket som vi ikke var klare. At har hatt skader og ikke har fått trent fem mot fem er ingen unnskyldning, vi må kunne steppe opp og komme inn med selvtillit fra start, mente Asker-treneren.

Maren Mildestvedt var lagets mest effektive spiller med sine 12 poeng, 12 returer, 4 blokker, 2 assists og 2 steals, mens Natalie Villaflor kom opp i 18 poeng, 6 returer, 5 assists og 3 steals.

Alva Julsrud har tatt ytterligere steg og markerte seg med 14 poeng, 7 returer og 4 assists, men falt av litt i siste periode.

– Hun ble sliten, hun spilte jo 40 minutter i dag, forklarte Basil Shiltagh.

– Men sånn er denne ligaen, den er jevn og sterk og det kommer ikke til å bli noen enkle kamper, la svensken til.

 

Fullt lag mot Ulriken?

Han håper å ha med både Siri Granheim og Ida Allberg til bortekampene mot Bergen Elite og Ulriken Eagles kommende helg.

– Skadene deres er «småpotatis», men vi er veldig forsiktige, de får komme inn og trene nå først, sier Shiltagh.

Også Ammerud bør bli sterkere etter hvert:

Det var Reagan Bradleys første kamp med laget, Sigrid Krokan-Davidsen var kamprusten i sitt comeback og bør bli en solid scorer etter hvert – nå hadde 29-åringen bare 2 poeng etter 2 av 2 fra straffelinja og 0 av 8 field goals, men 7 returer, 2 assists og 1 blokk.

– Hun skal komme bedre inn i det etter hvert, og hun gir oss presence, returer og forsvar. Og alle må forholde seg til henne, fastslo Jarl Jespersen.

 

Polsk forward ute

I tillegg har Ammerud sin nye forward Adrianna Ryng (19 år og 1,79) i bakhånd.

– Hun pådro seg bronkitt og er ute iallfall et par uker til. Hun er hjemme i Polen nå, men har fortsatt leilighet på Lørenskog og skal spille for oss, understreker treneren.

 

Poengscorere Ammerud – Asker Aliens (67-61):

Ammerud: Reagan Bradley 24, Celine Mannsåker 19, Rakel Sif Omarsdóttir 6, Jofrid Jansen Gjersvik 5, Nora Werenskiold Proctor 4, Pia Reeves 4, Samanta Straupmane 3, Sigrid Krokan-Davidsen 2.

Asker Aliens: Natalie Villaflor 18, Alva Julsrud 14, Maren Vieth Mildestvedt 12, Andrine Bergseth 6, Kristine Lindholm 6, Teodora Borojevic 5.

 

Ullern dro fra Bergen Elite

Bergen Elite er styrket foran den nye sesongen og åpnet forrykende mot Ullern med 12-5 og 14-7. Men så var det slutt for gjestene.

Ullern fikk inn en 14-0-run på litt over 3 minutter, og Bergen Elite greide aldri å komme i nærheten av kontakt. Hjemmelagets ledelse var på 25 poeng (61-36) før det endte 69-52.

17-årige Sophia Priestley var kampens store spiller og endte med 17 poeng, 13 returer, 6 steals, 5 assists og 1 blokk.

Ingeborg Gundersen var mestscorende hos Bergen Elite med 16 poeng, mens Lucija Bilic (27) som tidligere har spilt U20-EM for Kroatia var mest effektiv. Den 1,80 m lange forwarden debuterte i BLNO med 5 poeng, 9 returer, 4 steals, 2 assists 1 blokk på sine 25 minutter.

Bergen Elite skal ut i ny kamp mot Bærum i Nadderudhallen søndag.

 

Poengscorere Ullern – Bergen Elite (69-52):

Ullern: Sophia Priestley 17, Tori Solberg Halvorsen 11, Marika Kromberg Underwood 10, Aurora Grieg Toyomasu 8, Hannah Tomren Kristoffersson 6, Maria Wiktoria Bogacz 5, Micol Torresani 5, Helena Eckhoff-Eliassen 4, Karin Ranes Aslaksen 2, Cristina Bortone 1.

Bergen Elite: Ingeborg Nævdal Gundersen 16, Sigrid Hardie 12, Ane Schanke-Næss 9, Rikke Sjumarken 6, Lucija Bilic 5, Karoine Falch-Monsen 4.